Korisnici iPhonea bili u panici, Facebook priznao šta se dešavalo

Radiosarajevo.ba
Korisnici iPhonea bili u panici, Facebook priznao šta se dešavalo
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Korisnici iPhonea na društvenim su mrežama upozorili na pogrešku koju su uočili na Facebookovoj mobilnoj aplikaciji. Naime, nekima od njih se automatski uključuje kamera kad pristupaju Facebookovoj aplikaciji.

Iz Facebooka su priznali da je njihova aplikacija za iOS pokretala kameru iPhonea u pozadini dok su korisnici bili na newsfeedu ove aplikacije, ali iz Facebooka tvrde da je ovo bila slučajnost, a ne namjera.

Ovaj je problem postao viralan nakon što je Joshua Maddux objavio svoje iskustvo na Twitteru, zajedno sa snimkom dokaza.

"Dok god je aplikacija otvorena, ona koristi kameru. Pronašao sam grešku u aplikaciji koja dozvoljava da vidite upaljenu kameru u pozadini. Primijetite da mi je kamera gledala prema tepihu", napisao je Joshua na Twitteru.

Ova greška pokrenula je lavinu komentara na društvenim mrežama o sigurnosti na ovoj društvenoj mreži. Iz Facebooka su poručili da je problem riješen, a svi koji još uvijek nisu updatetovali njihovu aplikacjiu mogu to uraditi i otkloniti ovaj bug.

 

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije