Google Files Go: Ubrzajte svoj mobitel s novom aplikacijom iz Googlea

Radiosarajevo.ba
Google Files Go: Ubrzajte svoj  mobitel s novom aplikacijom iz Googlea
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Google je izbacio beta verziju aplikacije Files Go, što znači da je možete isprobati već danas.

Riječ je o menadžeru podataka za Android uz kojeg korisnici iz svog uređaja mogu izvući nekoliko dodatnih megabytea slobodnog prostora.

Aplikacija omogućuje dijeljenje podataka s drugim korisnicima Androida na način vrlo sličan Appleovom AirDropu, izvještava Makeuseof.

Files Go radi nekoliko stvari dizajniranih da vam pomognu počistiti uređaj i olakšati vam organizaciju podataka. Riječ je o relativno maloj aplikaciji manjoj od 6 MB, što znači da će ju moći korisititi i vlasnici prilično zastarjelih Androida.

O čemu se radi?

Google Play kaže da Files Go "prepoznaje duplikate fotografija i rijetko korištene aplikacije, pomaže vam brže pronaći uvezene slike, videozapise i dokumente". On također pomaže dijeliti podatke bez spajanja na internet - i to "brzo i sigurno". 

Android Go ide dalje

Kao što ime aplikacije nalaže, Files Go spada u Googleovu inicijativu Android Go. Android Go je, podsjećamo, nastojanje Googlea da proizvede aplikacije koje rade i na slabijim uređajima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije