Gejmeri oduševljeni: PlayStation najavio cross-play s Microsoftom i Nintendom

Radiosarajevo.ba
Gejmeri oduševljeni: PlayStation najavio cross-play s Microsoftom i Nintendom
Foto: Android Central / Ilustracija

Gejmeri diljem svijeta potpuno su oduševljeni informacijom da je Sony konačno "prelomio" te je pristao na cross-play. Jučer su objavili kako će korisnici PS4 uskoro moći igrati Fortnite sa igračima koji igraju na drugim konzolama i mobitelima!

Sony je divne i dugo čekane vijesti objavio jučer na blogu, istaknuvši kako su nakon "izrazito dugog procesa evaluacije", u kompaniji odlučili da podrže cross-play.

Prvi korak na ovom uzbudljivom putovanju počet će sa Fortniteom, gdje je beta cross-play već počeo i to za PlayStation 4, Android, iOS, Nintendo Switch, Xbox One, Microsoft Windows i Mac operativne sisteme.

PlayStation kuća je bila prilično (i neslavno) zatvorena za cross-play, a, nakon pozivnice Microsofta za zajedničku igru, dugo smo morali slušati kako ovo nije nešto što žele gejmeri na PS4, uprkos činjenici da su brojni igrači na ovoj konzoli tražili upravo ovo.

Na kraju su ipak popustili, no još uvijek se ne zna kada će se u cross-play uključiti i druge igre.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije