Futurističke ideje Elona Muska: Žice spojiš na mozak majmuna i onda...

3
Radiosarajevo.ba
Futurističke ideje Elona Muska: Žice spojiš na mozak majmuna i onda...
Foto: EPA-EFE / Elon Musk

Ekscentrični Elon Musk kaže da jedan od njegovih startupova uključuje majmunes žicama koji mu ulaze u mozak i koji je onda sposoban igrati video igre!? 

Rekao je da će uskoro biti objavljeni videozapisi priključenih majmuna, možda za otprilike mjesec dana.

"Imamo majmuna s bežičnim implantatom u lobanji sa sićušnim žicama, koji svojim umom mogu igrati video igre", rekao je Musk nekoliko hiljada slušalaca u chat sobi u Clubhouseu.

„Ne možete vidjeti gdje je implantat i on je sretan majmun. Želimo da se igraju mind-ponga jedni s drugima", rekao je čelnik Tesle,  podržavajući brojne druge futurističke projekte, uključujući Neuralink Corp., startup fokusiran na razvoj interfejsa mozak-računar.

Musk je govorio i o Cubhouseu, aplikaciji u kojoj korisnici organiziraju neformalne razgovore. Iako se Clubhouse čini kao ništa više od aplikacije za za razne konferencijske pozive, postao je popularna platforma za oko 5 miliona korisnika, što je skok sa 3 miliona prije 10 dana, prenosi Bloomberg

Poduzetnik je govorio i najnovijim događajima u kompaniji Neuralink sa sjedištem u San Franciscu, koja je predstavljena 2017. Musk, koji je također osnovao i raketnu kompaniju Space Exploration Technologies Corp., a sada je najbogatija osoba na svijetu, poznat je po širokim interesima, od umjetnih obavještajnih podataka do podzemnih autoputeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije