Fortnite se vratio: Nove lokacije, novi načini igre, nova uzbuđenja, novo ludilo

Radiosarajevo.ba
Fortnite se vratio: Nove lokacije, novi načini igre, nova uzbuđenja, novo ludilo
Foto: Amazon / Fortnite

Manje od 48 sati nakon što je Fortnite progutala crna rupa, “iz pepela” se podigao Fortnite - Chapter 2.

Objavom trailera i službeno je otvoreno novo poglavlje u Fortniteovoj historiji. Iako igrači tek trebaju istražiti cijelu igru, odnosno otkriti šta je sve novo, procurile su neke informacije.

Prije svega, nova je mapa odnosno novi otok na kojem se igra odvija. Podijeljen je na 13 novih lokacija koje igrači mogu istražiti i odabrati jednu na kojoj će započeti svoju misiju.

Najupečatljivija promjena ili novina, kako hoćete, je igra u vodi. Tako likovi sad mogu pecati, plivati pa čak i voziti čamce.

Od značajnijih promjena tu je sad liječenje saigrača, nošenje povrijeđenih saigrača na sigurno i zajednička proslava ostvarenog uspjeha.

Igrači su dobili i cijeli niz novih mjesta za skrivanje s kojih mogu zaskočiti protivnike, a mogu koristiti i novo oružje kako bi bili još ubojitiji. Mnoge će iznenaditi i novi način sakupljanja bodova i medalja, ali o čemu se tačno radi, još ćemo pričekati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije