Fortnite ludilo: Roditelji djeci plaćaju instrukcije iz - videoigre

Radiosarajevo.ba
Fortnite ludilo: Roditelji djeci plaćaju instrukcije iz - videoigre
FOTO: Facebook / Fortnite
Roditelji za svoju djecu uvijek žele najbolje pa im ako imaju problema iz nekog predmeta u školi, često plaćaju privatne instrukcije kako bi im pomogli da lakše savladaju gradivo iz npr. matematike ili fizike.

Često se na instrukcije troši veliki novac, no roditelji se nadaju kako će ta investicija isplatiti jer će djeca lakše savladati gradivo i bolje se pripremiti za ispite.

Međutim, danas se nekoj djeci plaćaju instrukcije jer su postala previše ovisna o računarima, mobitelima i videoigrama, pa su zanemarila školske obveze.

Naime, prema informacijama sa društvenih mreža zabilježeni su slučajevi djece od samo devet godina koja su završila na odvikavanju od videoigre Fortnite, koja je u kratko vrijeme postala globalni fenomen i zaludila milione ljudi širom svijeta.

U nekim slučajevima djeca su postala toliko opsjednuta Fortniteom da osim školskih obaveza zapostavljaju i fiziološke potrebe pa uriniraju na jastuke ili boce kako ne bi prekinuli igru, dok su neki roditeljima ispraznili kartice i novac iskoristili za kupovinu virtualnih dodataka u Fortniteu.

Međutim, nevjerovatne su informacije da neki roditelji, vjerovali ili ne, plaćaju instrukcije iz Fortnitea, pa tako skusni igrači mogu zaraditi i do 35 dolara po satu poučavajući djecu trikovima iz igre i pokazujući im kako preživjeti u borbama.

Novinari The Wall Street Journala razgovarali su s nekim roditeljima o razlozima zbog kojih su se odlučili na plaćanje instrukcija iz videoigre – jedna žena komentirala je kako njezinu 10-godišnjaku sigurno nije lako u školi i djeca danas osjećaju pritisak jer ne samo da moraju igrati ovu igru, već moraju biti dobri u njoj.

Jedan roditelj, vjerojatno pod dojmom esportova i velikih cifri koje zarađuju (rijetki) profesionalni gameri plaćanje instrukcija opisao je kao potencijalnu investiciju jer bi njegovo dijete u budućnosti moglo zarađivati novac na profesionalnim turnirima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije