Facebook ukida jednu od iritantnih opcija: Nestaju pozivnice za igrice i aplikacije

Radiosarajevo.ba
Facebook ukida jednu od iritantnih opcija: Nestaju pozivnice za igrice i aplikacije
Foto: Arhiv / Ilustracija
Mnogi će se oko toga složiti da Facebook, ma koliko se modificirao, ima mnoštvo problema, no iz ove kompanije odlučili su se riješiti jednog koji je vjerovatno najviše iritirao veliki broj korisnika.

Naime, prethodnih dana najavljeno je kako će Facebook napokon ukinuti dosadne pozivnice za aplikacije i igre na ovoj društvenoj mreži.

Dakle, niko vas više neće moći pozvati da igrate Candy Crush, Framville ili neku sličnu igricu koja je hit taj mjesec. Pozivnice za aplikacije već su neko vrijeme su u pozadini. Od prije nekog vremena pojavljuju se samo na mobitelima, a postoji i mogućnost da se blokiraju.

Sada, izgleda, zauvijek nestaju. Potez je najavljen na kompanijinom službenom blogu u četvrtak poslijepodne, a pozivnice bi trebale potpuno nestati do februara 2018. godine.

Osim App Invitea, još sedam opcija za developere aplikacija na Facebooku prestat će se koristiti.

“Facebook konstantno razmišlja o tome kako pomoći našoj development zajednici. U tu smo svrhu nedavno napravili reviziju naših proizvoda, s ciljem da poboljšamo rješenja koja developerima donose najveću vrijednost. Rezultat svega je da će neki naši proizvodi nestati”, napisali su iz Facebooka na blogu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije