Facebook razvija novu aplikaciju: Oni koji je budu koristili bit će plaćeni

Anadolija
Facebook razvija novu aplikaciju: Oni koji je budu koristili bit će plaćeni
Foto: Twitter / Aplikacija Study

Društvena mreža Facebook radi na novoj aplikaciji nazvanoj Study, a riječ je o aplikaciji pomoću koje će Facebook moći pratiti aktivnosti korisnika mobilnih uređaja, s tim da će im za to biti plaćeno.

U saopćenju iz kompanije Facebook navedeno je kako će se pomoću aplikacije Study vršiti obrada podataka korisnika te vršiti analize njihovih navika korištenja. Navode kako je riječ o novoj "aplikaciji za istraživanje tržišta". 

Study će prikupljati podatke o aplikacijama koje korisnici instaliraju na svojim telefonima, kao i podatke o tome koliko vremena provode na tim aplikacijama, te u kojoj zemlji se nalaze. 

Ovoj aplikaciji neće biti dostupni podaci kao što su identitet korisnika, šifre, fotografije, videozapisi i poruke. Podaci koji prikupi Study, neće biti isporučivane trećim aplikacijama i neće se moći koristiti u reklamne svrhe. 

Aplikacija Study - undefined

Aplikacija Study

Study će biti dostupan na platformi Android i neće biti dostupna korisnicima mlađim od 18 godina. Starosna dob korisnika bit će provjeravana putem Facebook računa. Facebook će također, dobiti podatke o bankovnom računu korisnika i platiti određeni iznosi za one koji dopuštaju korištenje njihovih podataka. 

Aplikacija, koja će najprije biti dostupna u Sjedinjenim Američkim Državama i Indiji, kasnije će biti ponuđena i u drugim zemljama. 

Iz Facebooka navode kako garantuju da će podaci korisnika biti sigurno pohranjivani, te kako će ti podaci biti korišteni isključivo za istraživanja tržišta i pravljenje boljih proizvoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije