Facebook promjenama naljutio veliki broj korisnika

Radiosarajevo.ba
Facebook promjenama naljutio veliki broj korisnika
Posljednji eksperiment koji provode inženjeri facebooka jeste promjena emotikona koje inače koristimo za reakcije, ali u skladu sa trenutnim popularnim događanjima u svijetu.

Upravo tako, zbog nadolazeće Noći vještica facebookovi emotikoni će postati Frankenstein, bundeva, vještica i duhovi, dok će jedino opcija „like“ zadržati isti oblik.

Nove reakcije koje se pojavljuju na svim postovima, ipak, naljutile su veliki broj korisnika facebooka, upravo zato jer su i retroaktivne pa se pojavljuju i na nekim postovima koji nemaju nikakve veze sa Noći vještica. Korisnici ove društvene mreže su bili posebno ljuti kada su, recimo, na objavama o smrti njihovih bližnjih vidjeli Frankensteina koji u ovoj konstalaciji stvari predstavlja tužni emotikon, piše portal The Verge.

Ove facebookove promjene predstavljene su prije nekoliko dana, zajedno sa filterima za Noć vještica koje ćete moći koristiti u okviru Live videa, a sve je to dio novog vala promjena na facebooku koji želi što više doprijeti do svojih korisnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije