Rusija 2018 / Facebook Messenger dobija igre, teme i efekte za Svjetsko prvenstvo

13. 06. 2018. u 13:30:00 Radiosarajevo.ba

Shares:2

Facebook je objavio da će, kako bi proslavio Svjetsko prvenstvo u nogometu, dodati novi sadržaj u Messenger aplikaciju, kako na Android tako i na iOS platformi.

Nove funkcije će biti dostupne sa narednim ažuriranjem koje će se uskoro pojaviti na App Store-u i Google Play Store-u.

Facebook Messenger će dobiti igre sa tematikom Svjetskog prvenstva, kao i filtere koji će moći da se koriste u razgovorima. Jedan dan prije početka turnira, fanovi nogometa će primjetiti i animirane poruke koje se prikazuju na njihovom Facebook News Feedu, a pozivaju ih da podijele svoju navijačku strast preko profilnog okvira njihovog omiljenog tima, koji je prisutan na Svjetskom prvenstvu.

Pored ovoga, biće dodate nove animacije, a koje se mogu koristiti kako bi se bodrio omiljeni tim uz selektovane fraze u News Feedu. Većina ovih animacija će automatski biti omogućeno preko objava ili komentara uz pomoć korektne fraze.

Facebook i Messenger Camera aplikacije će korisnicima omogućiti da koriste efekte sa tematikom Svjetskog prvenstva, kao i AR efekte. Korisnici će moći da pronađu i stikere igrača prisutnih na Svjetskom prvenstvu, a uskoro će moći da igraju igre sa prijateljima na Messengeru.

NEMA KOMENTARA