Elon Musk zbog svoje djevojke izgubio 20 miliona dolara

Radiosarajevo.ba
Elon Musk zbog svoje djevojke izgubio 20 miliona dolara
Foto: CNN / Elon Musk
Elon Musk više nije predsjednik Uprave Tesle.

On se nagodio na sudu nakon što je optužen za prevaru zbog niza lažnih tvitova, a mora platiti i vrtoglavih 20 miliona dolara kazne, piše CNN

Elon Musk je odstupio s čela Tesle: Kažnjen s 20 miliona dolara 

Zaradio tužbu: Elona Muska tvitanje bi moglo skupo stajati

Početkom augusta na Twitteru je napisao da razmišlja o povlačenju dionica Tesle s berze te da investitori podupiru taj plan, da je finansiranje osigurano i da će dioničarima biti ponuđeno 420 dolara po dionici.

Muska je broj 420 došao glave, a cijenu dionice zaokružio je na taj broj jer ima posebnu simboliku u kulturi kanabisa.

Navodno je Musk htio impresionirati svoju djevojku Grimes, s kojom je posljednjih sedmica u jako klimavim odnosima. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Grimezsz (@grimes) on

Drama sa spornim tvitom o cijeni dionice doživjela je bizarni vrhunac nakon što se u cijelu stvar umiješala reperica Azealia Banks.

Muzičarka je trebala sarađivati s Grimes, a odjednom je na internetu osvanula prepiska u kojoj Muskova djevojka njoj piše kako je Elon drogiran pisao o cijeni Tesline dionice te da je naveo broj 420 jer je opsjednut marihuanom.

Elon Musk i ekscentrična muzičarka Grimes započeli su vezu početkom ove godine, a prvi su se put zajedno pojavili na Met Gali.

Novinarima su priznali da su ušli u vezu nakon što se Musk javio Grimes jer ga je preduhitrila u jednoj geekovskoj šali o umjetnoj inteligenciji, prenosi Blic.rs

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije