Elon Musk radi više od 120 sati sedmično, a na odmoru je bio prije 17 godina

Radiosarajevo.ba
Elon Musk radi više od 120 sati sedmično, a na odmoru je bio prije 17 godina
Foto: Arhiv / Elon Musk
Tvorac električnih automobila Tesla i CEO kompanije Elon Musk je u intervjuu za The New York Times priznao da je pod velikim stresom, te da je veliki pritisak na njega lično ove godine.

Mediji pišu da je Musk tokom intervjua čas bio nasmijan, a nedugo zatim bio je na ivici suza. Istaknuo je da sedmično radi 120 sati i dodao da ponekad mora popiti tablete za spavanje da bih mogao zaspati.

"Prethodni period je najteži i najbolniji u mojoj karijeri, bilo je iscrpljujuće", kazao je Musk.

Muska smatraju ekscentričnim vizionarom, tako je i njegova najava da bi mogao otkupiti dionice kompanije da bi ona bila privatna, podigla je cijenu dionica za 11 posto u jednom danu, što je podiglo vrijednost kompanije na 6 milijardi dolara.

Istaknuo je u ovom intervjuu da nekada zna i po tri četiri dana da provede u fabrici, da ne izlazi nikako, te da nije uzeo godišnji odmor veći od sedam dana od 2001 godine, kada je dobio malariju.

Izvori bliski kompaniji tvrde da zbog sve situacije sa Teslom, pokušavaju naći nekoga ko bi pomagao Musku sa obavezama, da bi ga malo oslobodili pritiska.

On ističe da nema namjeru da napusti funkciju predsjedavajućeg upravnog odbora i CEO, ali ako ljudi iz Tesle misle da imaju nekoga ko može bolje posao raditi od njega, on će odmah prepustiti "uzde".

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije