'Da su svi muškarci homoseksualni ne bi bilo ratova'

Radiosarajevo.ba
'Da su svi muškarci homoseksualni ne bi bilo ratova'


Bivši frontmen britanske alternativne rock grupe grupe The Smiths diskutovao je u intervjuu o ratu, homoseksualnosti i popularnoj kulturi, piše Telegraph.co.uk. Steven Patrick Morrissey rekao je magazinu Rookie da je rat "najnegativniji aspekt muške heteroseksualnosti" i nazvao konflikt "heteroseksualnim hobijem".

On je rekao: "Kad bi više muškaraca bilo homoseksualno ne bi bilo ratova, zato što homoseksualci nikad ne bi ubijali druge ljude, dok heteroseksualci uživaju u tome".

"Oni čak dobijaju medalje za to. Žene ne idu u rat da ubijaju druge žene. Ratovi i armije i nuklearna oružja su isključivo heteroseksualni hobiji."

Morrissey je kritikovao modernu kulturu rekavši da se Sex Pistolsima "nikad više neće dopustiti da se provuku" i da pop muzičari koji su postavili vlastite uslove za uspjeh ne postoje u 2013. 

Osvrnuvši se na Beyonce i Justina Biebera Morrissey je rekao da moderni pjevači "nemaju nikome ništa da ponude dok odlaze sa pozornice sa tri Grammyja u rukama".

Morrissey je u zadnje vrijeme bio bolestan zbog čega je morao otkazati žive nastupe. U utorak je odbio pojaviti se na američkom talk showu Jimmy Kimmel Live nakon što je čuo da će tu biti učesnici reality showa o lovu na patke. Tvrdokorni vegetarijanac Morrissey zahtjevao je da se u dvorani Staples Centre, kapaciteta 20.000 mjesta, u kojoj će u petak održati koncert, servira samo hrana bez mesa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije