Tinejdžer zaradio 200.000 dolara igrajući Fortnite

Radiosarajevo.ba
Tinejdžer zaradio 200.000 dolara igrajući Fortnite
Foto: ABC / Griffin Spikoski

Griffin Spikoski je 14-godišnjak kojemu je popularna igrica Fortnite donijela čak 200 hiljada dolara, piše Fox News.

Dječak iz New Yorka pod nadimkom Sceptic igra popularnu igricu otprilike osam sati svakog dana, dok vikendom zna provesti i do 18 sati igrajući.

Griffin se pritom snima, a videa objavljuje na svom YouTube kanalu koji prati više od milion pretplatnika te tako zarađuje novac. Odskočna daska u svemu bio je trenutak kada je pobijedio jednog poznatog igrača Fortnitea prije devet mjeseci.

Tada ga je naglo počelo pratiti sve više korisnika pa je dječak to iskoristio kako bi zarađivao na reklamama, sponzorima i primanju donacija od svojih pretplatnika.

Za ABC je izjavio kako je to na neki način njegov posao, a u augustu je čak pristupio profesionalnoj organizaciji esporta Misfits Gaming koja ga je klasikovala kao "profesionalnog igrača".

Na iznenađenje mnogih, njegovi roditelji u tome ga u potpunosti podržavaju. Zbog toga su čak unajmili i finansijskog savjetnika koji mu pomaže raspolagati zarađenim novcem kojim planira platiti studij i kupiti kuću.

Kako provodi mnogo vremena igrajući, Griffin, ne ide u školu, već se školuje od kuće preko online kurseva, a njegov otac ističe kako je domaća zadaća uvijek na prvom mjestu.

Takođe, on i supruga drugim roditeljima su savjetovali da potiču svoju djecu ako gaje strast prema videoigrama te da ih ohrabruju u razvijanju te karijere, prenosi Index.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije