Bosanski stećci, sevdalinka i šumska vila: Bh. igrica na novom Apple Arcadeu

Radiosarajevo.ba
Bosanski stećci, sevdalinka i šumska vila: Bh. igrica na novom Apple Arcadeu
Foto: Facebook / Objava jednog od autora igrice

Ivan Ramadan i Amar Zubčević, kreativni momci iz Sarajevo stoje iza igre "The Enchanted World" koja će biti objavljena u sklopu nove platforme Apple Arcade u narednim sedmicama.

"Kada je tvoja igra prikazana zajedno sa novim iPhoneom, onda znaš da si uradio nešto ispravno", napisao je na svom Facebook profilu Ivan Ramadan.

Prije nekoliko dana, na svjetskom događaju na kojem je predstavljen najnoviji iPhone, ovaj tehnološki gigant je predstavio i svoj novi servis Apple Arcade u sklopu kojeg će biti i dostupna i igrica koju su tri godien razvijali Amar i Ivan.

"Pripremite se za stećke, bosanska sela i sevdalinke Damira Imamovića", napisao je Ivan.

Objava jednog od autora igrice - undefined

Foto: Facebook: Objava jednog od autora igrice

Radi se o puzzle/andventure igri koja je namijenjena za mobilne platforme. Prati šumsku vilu čiji je svijet razoren, a ona kreće na putovanje da ga ponovo sastavi. Igra je inspirisana kulturom i tradicijom naše zemlje. Pa se kroz cijelu igru prožimaju stećci, bosanska sela, a poseban pečat svemu daje muzika čiji je autor Damir Imamović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije