Bonton dopisivanja: Da li se slažete s njime?

Radiosarajevo.ba
Bonton dopisivanja: Da li se slažete s njime?
Pixabay / Ilustracija
Dopisivanje ostavlja poprilično puno prostora za komunikativne pogreške, a pomaknete li taj razgovor u aplikacije za traženje svoje bolje polovice, margina za potencijalne pogreške eksponencijalno se širi, osobito kada se prebacite na Tinder.

Srećom, možemo se osloniti na stručnjakinju za bonton i osnivačicu Beaumont Etiquettea Myku Meier, koja savjetuje što ne napisati kada se dopisujete prije prvog spoja.

Meier, koja vodi nastavu o bontonu upoznavanja i društvenih medija u New Yorku, nedavno je razgovarala s Business Insiderom u vezi najčešćih pogrešaka koje čine osobe koje se dopisuju putem dating aplikacija ili društvenih mreža/mobitela, piše Wall.

Meier upozorava na pitanje koje ne biste smjeli na početku postaviti, a to je: "Čime se baviš?", u smislu poslovnog života.

"Muškarci i žene koji polaze moje kurseve izjasnili su se da takvo pitanje izaziva u podsvjesti poruke kao što su "pa koliko novca zarađuješ?" ili "koliko si dobro obrazovan?" ", objašnjava Meier.

Štoviše, ona smatra da je to pitanje koje vodi u slijepu ulicu te učinkovito uništava potencijalni odnos prije nego što uopće započne.

Umjesto toga, ona preporučuje da se fokusirate na pozadinu ili interese druge osobe, kao na primjer pitanjem "što voliš raditi vikendima?" ili "koja su ti omiljena mjesta u gradu?"

Radi se više o otkrivanju njihove osobnosti u ovoj fazi i inicijalnoj vrsti hemije - ili je ima ili je nema. Ako vaši najbolji napori i dalje rezultiraju sročenim odgovorima, najbolje je da prekinete komunikaciju i fokusirate se na nove opcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije