Apple smislio genijalan trik uz koji će vam baterija na iPhoneu trajati duže

Radiosarajevo.ba
Apple smislio genijalan trik uz koji će vam baterija na iPhoneu trajati duže
Foto: Pixabay.com / iPhone

Appleova nova nadogradnja trebala bi osigurati da baterija na vašem iPhoneu traje duže, prenosi The Sun.

Budući da kod smartphonea baterija s vremenom propada, što ga duže imamo morat ćemo ga češće puniti. U Appleu su procijenili da baterija na iPhoneu nakon dvije godine zadržava osamdeset posto punjenja u usporedbi sa stanjem kad je mobitel bio novi.

Jedan način za očuvanje baterije je da izbjegavamo punjenje do sto posto i nakon toga ostavljanje mobitela na punjaču, što se većini ljudi događa svaki dan ako pune mobitel preko noći jer nije baš praktično buditi se usred noći da bismo skinuli mobitel s punjača.

Apple je tome doskočio tako da je u novoj nadogradnji uključio dodatak koji optimizira punjenje baterije.

Kako su objasnili iz Applea, nova opcija usporava starenje baterije tako što skraćuje vrijeme tijekom kojeg je mobitel napunjen do kraja.

"iPhone će početi pamtiti vašu dnevnu rutinu te će u trenutku kad se baterija napuni na osamdeset posto zaustaviti punjenje dok vam mobitel ne bude spreman za korištenje", javljaju iz Applea.

To u principu znači da će iPhone zapamtiti vašu rutinu i kontrolirati punjenje baterije u skladu s njom. Primjerice, ako svako jutro u sedam skidate mobitel s punjača, iPhone će se zaustaviti tijekom noći kad dođe na osamdeset posto baterije i zadnjih 20 posto će napuniti nešto prije sedam. To doduše znači da vam mobitel, ako se iz nekog razloga probudite u četiri ujutro, neće biti do kraja napunjen, no to će produžiti životni vijek baterije.

Nadogradnja službeno dolazi u septembru, no već sad je možete skinuti u beta verziji.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije