Apple pustio u prodaju dugoočekivani iPhoneX

AA
Apple pustio u prodaju dugoočekivani iPhoneX

Najveća američka kompjuterska kompanija Apple danas je pustila u prodaju najnoviji model pametnog telefona iPhoneX, što je u mnogim zemljama jutros dovelo do formiranja dugačkih redova ispred prodajnih mjesta Apple Store.

Apple je u periodu u između jula i semptembra ove godine, u odnosu na isti period prošle godine, povećao zaradu za 12,2 posto, a iznosila je 52,58 milijardi dolara. Iz kompanije je navedeno kako je 62 posto od ukupne zarade ostvareno od prodaje prozvoda u inostranstvu. 

Analitičari predviđaju kako bi vrijednost dionica kompanije Apple mogle još porasti, a trenutna tržišna vrijednost ove kompanije prelazi 900 milijardi dolara.

Apple je zabilježio značajan porast kada je u pitanju prodaja pamenih telefona iPhone, tableta iPad, kao i kompjutera Mac. Prodaja pametnih telefona povećana je za 2,5 posto, a ukupna zarada je iznosila 46,67 miliona dolara. Kada je riječ o tabletima i kompjuterima, kod oba proizvoda prodaja je porasla za više od 10 posto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije