Apple predstavio novi iPhone 8: Brži, bolji, ima bežično punjenje

Radiosarajevo.ba
Apple predstavio novi iPhone 8: Brži, bolji, ima bežično punjenje
Današnja Appleova prezentacija, na desetu godišnjicu iPhonea, vrlo je značajna.

Ove godine Apple predstavlja tri uređaja, a svakako najzanimljiviji je novi iPhone X koji će, sasvim očekivano, biti bolji od prošlogodišnjeg, a ono što ga čini stvarno posebnim je to da će biti skuplji. Štaviše, bit će najskuplji.

Nakon što su predstavljeni novi Apple Watch Series 3 i Apple TV došao je red i na najiščekivaniji gadget godine koji se, sada je i službeno potvrđeno, zove - iPhone 8 i iPhone 8 Plus.

Novi iPhonei izrađeni su od vrhunskog aluminija te stakla za koje u Appleu kažu da je najsnažnije na ikojem smartphoneu. Boje su srebrna, siva i zlatna. Zaslon je nova Retina. Veličine ostaju iste - 4,7 i 5,5 inča. Tu su i stereo zvučnici koji su 25 posto glasniji od onih na iPhoneu 7.

iPhone koristi novi 64-bitni procesor A11 Bionic sa šest jezgri. GPU je 30 posto brži nego na procesoru A10

Kamere od 12 MP imaju nove senzore i općenito su poboljšane.

Također se neslužbeno saznaje kako će novi model biti i najskuplji dosad te da će mu cijena, ovisno o inačici modela, varirati od 950 do 1.200 američkih dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije