Apple će popraviti "bug" zbog kojeg selfiji na iPhoneu XS izgledaju "previše lijepo"

Radiosarajevo.ba
Apple će popraviti "bug" zbog kojeg selfiji na iPhoneu XS izgledaju "previše lijepo"
Foto: Reddit / Stari iPhone (lijevo) vs iPhone XS (desno)

Iz Applea su saopćili ikako će popraviti bizarni bug zbog kojeg su selfiji vlasnika iPhonea XS izgledali "previše lijepo".

Proteklih dana, brojni vlasnici ovog telefona komentirali su kako prednja kamera na mobitelu čini da njihova lica izgledaju bez greške, a pojedini su tvrdili da se fotka edituje kao kroz aplikaciju FaceTune. Misteriozni efekt prisutan je i na iPhoneu XS Max. 

Iz Applea su saopćili da će "greška biti ispravljena" sa sljedećim ažuriranjem iOS-a.

"Iz Applea su mi kazali da će popraviti bug", napisao je Nilay Patle za The Verge.

Kako su mu kazali, tzv. pametni HDR sistem za kameru birao je pogrešnu bazu okvira za HDR procesuiranje - umjesto da bira okvir sa kraćom brzinom blende kako bi se zaustavio pokret i sačuvao detalj, ponekad bi odabrao okvir sa duljom brzinom blende. Kako prednja kamera nema stabilizaciju fotografije, ovo je stvaralo malo mutniju fotku - što je na kraju izgledalo kao uljepšavanje.

Lewis Hilsenteger, tech YouTuber, kazao je da zbog efekta lice izgleda kao kod porculanske lutke, a on je prvi koji je grešku nazvao "beautygate".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije