Anonymousi poručuju: NASA će objaviti postojanje inteligentnih vanzemaljaca

Radiosarajevo.ba
Anonymousi poručuju: NASA će objaviti postojanje inteligentnih vanzemaljaca
NASA / Jupiter
Poznata hakerska mreža 'Anonymous' prošle sedmice je na službenim stranicama postavila video u kojem najavljuje da će NASA uskoro objaviti otkriće inteligentnog vanzemaljskog života.

Na stranici navode tvrdnje predstavnika NASA-e Thomasa Zurbuchena, koji je to najavio na konferenciji u aprilu Advances in the Search for Life.

"Naša civilizacija je na ivici otkrivanja dokaza vanzemaljskog života u kosmosu. Ako uzmete u obzir sve misije i aktivnosti usmjerene na otkrivanje vanzemaljskog života, mi smo na ivici jednog od najvećih otkrića u historiji", kazao je Zurbuchen tada.

Na snimci se spominje bezbroj otkrića poput pronalaska hidrogena na Saturnovom mjesecu ili okeana na Jupiterovom mjesecu Evropi... Prošle sedmice je NASA objavila da su naučnici uz pomoć Svemirskog teleskopa Kepler pronašli 219 novih planeta van našeg solarnog sistema od kojih deset imaju slične karakteristike Zemlji.

Kepler je od svog početka 2009. godine do danas otkrio više od 4.000 potencijalnih ekstrasolarnih planeta od kojih je 30-ak vrlo slično Zemlji – kameni su, sličnih dimenzija i nalaze se u zoni Zlatokose. 

Anonymousi su također spomenuli i sistem TRAPPIST-1, udaljen od nas samo 39 svjetlosnih godina, a njegovo otkriće ukazuje da u malom kutku u kojem se nalazi Sunčev sistem ima obilje materijala potrebnog za stvaranje planeta, što ipak može značiti da bi planeti nalik na Zemlju mogli biti bliže nego što smo izvorno mislili. Buduća istraživanja ovog planetarnog sustava mogla bi otkriti uvjete pogodne za život", rekao je NASA-in glasnogovornik u aprilu, piše Independent.

Pogledajte snimak Anonymousa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije