Zvijezda bivše Jugoslavije otkrila: Seksualno su me zlostavljali

Radiosarajevo.ba
Zvijezda bivše Jugoslavije otkrila: Seksualno su me zlostavljali
PrtScr / Tajči nekad

Nekadašnja zvijezda bivše Jugoslavije i pjevačica poznatih hitova Moj mali je opasan i Hajde da ludujemo s kojom je predstavljala bivšu državu na Jugoviziji Tatjana Cameron Tajči objavila je kako je kao tinejdžerica doživjela seksualno zlostavljanje.

"Kao mama trojice sinova i kreativna poduzetnica, svakodnevno se nosim s mnogo stresa. Kroz život sam se nosila i s nekim zaista velikim stvarima: izgubila sam muža i oca zbog raka; godinama sam se borila s depresijom i tjeskobom, kao tinejdžerica sam doživjela seksualno zlostavljanje i borila se da ponovno zavolim sebe i vratim samopouzdanje", napisala je Tajči u svojoj biografiji na službenoj web stranici transformacijskog krstarenja.

Inače, cjelovito ime krstarenja je "Tajci's Transformational Retreat and Sea Cruise" i traje sedam dana, a Slobodna Dalmacija piše kako ovogodišnje krstarenje, koje je počelo 14. septembra, za jednu osobu navodno košta 17.000 kuna (oko 4.500 KM), dok oni koji žele apartman i na brodu trebaju platiti dodatnih osam hiljada kuna (2.100 KM).

"Provedite tjedan dana ploveći hrvatskom obalom i ponovno otkrijte kako živjeti život za koji ste stvoreni. Domaćica, nagrađivana glazbena umjetnica, motivacijska govornica i trenerica transformacije, Tatiana Tajči Cameron, vodit će vas kroz tjedan dana dugu fizičku, mentalnu, emocionalnu i duhovnu detoksikaciju", stoji u kratkom opisu u kojem dodaje kako je odrastajući u Hrvatskoj usvojila neke navike.

"Odrastajući u Hrvatskoj, usvojila sam neke veoma jednostavne, ali ljekovite navike, poput važnosti dijeljenja hrane i vina s prijateljima, obitelji, ali i strancima; uživanja u dugim zdravim obrocima; polaganog i dubokog disanja; uzimanja vremena za razmišljanje; pjevanja, plesa i smijeha; povezivanja s prirodom i međusobnog povezivanja, kao i povezivanja s Bogom. Ovo ću vam ponuditi na ovom 8-dnevnom odmoru", napisala je.

Podsjetimo, nakon što su prije dvije godine glumice Hollywooda progovorile o seksualnom zlostavljanju i uznemiravanju u filmskoj industriji, svoja iskustva počele su dijeliti i muzičarke i manekenke.

Na Facebooku je pokrenuta i akcija kojoj je cilj osvijestiti problem seksualnog zlostavljanja. Žene koje su imale takva ružna iskustva uz hashtag MeToo opisale su svoju priču.

Na društvenim mrežama svoju priču je ispričala i Tajči koja već godinama živi u Americi.

"U vrijeme dok sam bila zvijezda u Hrvatskoj, napravili su lutku koja je meni slična. Strahovala sam od te lutke jer sam se bojala da njome šaljem poruku mladim djevojkama i govorim im: šutite, smješkajte se i nek vam drugi upravljaju rukama i nogama i dospjet ćete daleko. Nikakav novac i slava ne mogu mi zatvoriti oči pred onim što se događalo oko mene. Bila sam slomljena u tinejdžerskoj dobi i osjećala sam da se ne mogu zaštititi od pohlepnih i moćnih muškaraca. Ostavila sam sve kako bih se oporavila i pronašla način da zaustavim manipuliranje koje se temelji na zloupotrebi moći", piše Tajči.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije