Zvanično: Daniel Craig više neće glumiti Jamesa Bonda

Radiosarajevo.ba
Zvanično: Daniel Craig više neće glumiti Jamesa Bonda

Armija fanova Daniela Craiga u ulozi Jamesa Bonda bit će razočarana novim ugovorom koji je glumac potpisao. Naime, Craig je odustao od snimanja novih nastavaka popularnog filma o Bondu, iako mu je posljednji Spectre donio vrtoglavu zaradu. 

Potpisao je Craig novi ugovor za snimanje američke TV serije Purity, koja će se emitirati u nekoliko sezona po 20 epizoda, kako piše Daily Mail.

Također, ekipa poznatog filma je ostala i bez reditelja Sama Mendesa, koji je odustao nakon što je i Craig donio odluku, koja se mogla naslutiti prije nekoliko mjeseci, kada je slavni glumac izjavio da bi "radije 'prerezao vene' nego glumio agenta 007".

Pet glumaca u utrci za novog Bonda

Craig je britanskog špijuna glumio cijelo desetljeće te ga je utjelovio u filmovima Casino Royale, Quantum of Solace, Skyfall i Spectre.

Među njegovim potencijalnim nasljednicima spominju se Damian Lewis, Tom Hardy, Henry Cavill, Michael Fassbender te Idris Elba, koji bi tako postao prvi tamnoputi glumac u toj ulozi.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije