Žena slavnog nogometaša oboljela od raka: Njegov potez rasplakao cijelu planetu

Radiosarajevo.ba
Žena slavnog nogometaša oboljela od raka: Njegov potez rasplakao cijelu planetu
Instagram / Claudia Nainggolan

Nedavno je Radja Nainggolan potpisao ugovor za Calgari, čije je boje svojevremeno već branio, a povratak "nindže" u Seriju A krije zapravo tragičnu priču...

Naime, belgijski fudbaler mogao je da pronađe i unosniji ugovor, te da karijeru nastavi u izazovnijoj sredini, ali je ova odluka obojena teškom ličnom dramom kroz koju trenutno prolazi.

Radjina supruga Claudija nedavno je saznala da boluje od karcinoma, a riješila je da se liječi i kroz hemoterapiju prođe upravo na Sardiniji, odakle je rodom i gdje joj živi porodica.

Kako ne bi bio odvojen od žene u ovim teškim momentima, Nainggolan je potpisao za pomenuti Calgari, a zanimljivo je da je par svoju ljubav otpočeo u istoimenom gradu.

Oni su imali i burne godine u ovih devet godina ljubavi, a zapamćeno je i kako je Claudija supruga jednom prijavila za porodično nasilje, ali je optužbe ubrzo povukla.

Bilo kako bilo, čini se da su sada jači nego ikada i spremni da pokažu zube životnim nedaćama.

Ova ljepotica je nedavno na Instagramu javno progovorila o svojoj bolesti, a u emotivnom postu zahvalila se svima na podršci i pozitivnoj energiji.

"Prošlo je već mjesec dana otkako sam se probudila jednog jutra, nadajući se da je sve to samo noćna mora. Ali, budim se svako jutro od tada i shvatam da živim u toj noćnoj mori. Nadala sam se da će ovaj dan doći što je kasnije moguće, ali to se nije desilo. Dani su proletjeli, kao i moja sreća. Od danas počinjem novo poglavlje svog života - hemoterapiju. Ko bi ikada rekao da će Klaudija imati strah od novog dana... Šta da kažem, poslije mora prolivenih suza, vrijeme je da se borimo protiv ove ružne zvijeri..", napisala je ona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije