Željko Bebek proslavio rođendan sa Selmom iz pjesme Bijelog dugmeta

Radiosarajevo.ba
Željko Bebek proslavio rođendan sa Selmom iz pjesme Bijelog dugmeta
Foto: Facebook / Zeljko_Bebek_FB

Jedan od najvećih hitova Bijelog dugmeta, Selma, posvećen je ženi u koju je Vlado Dijak bio toliko zaljubljen da je njeno putovanje na fakultet pretočio u jednu od najljepših ljubavnih pjesama.

Instagram / Otpjevao je prije 40 godina: Željko Bebek posjetio Zeničanku Selmu

Selma Borić danas ima 90 godina, a da je proslavila rođendan otkrio je pjevač Željko Bebek koji ju je posjetio i na društvenim mrežama objavio njihovu zajedničku fotku. 

"Moja draga Selma proslavila devedeseti rođendan... Sretan rođendan od srca", napisao je Bebek uz fotku na kojoj on i Selma zajedno poziraju i piju šampanjac.

Vlado i ona su se upoznali 1945.

"Imala sam tad 16 godina. Ja sam ležala s curama na travi, a Vlado je s dečkima ležao nasuprot. Čupkao je travu i stalno me pogledavao. Izgleda da se odmah zainteresirao za mene, a kasnije smo se sretali na korzu. Jednom me sreo s koferom pa mi je nosio kofer. Išli smo na stanicu i onda mi je pomogao da uđem u vlak. U tom je vlaku bio polupan prozor, a on mi je onda rekao: 'Selma, ne naginji se kroz prozor'", ispričala je Selma kad je prije nekoliko godina gostovala u HRT-ovoj emisiji Osmi kat.

Priznala je da ovu pjesmu jako voli, ali da joj u početku niko nije vjerovao da je pjesma posvećena njoj. Vlado nikad nije Selmi priznao da je zaljubljen u nju, već je za njom patio četiri godine. 

"On se nikad nije izjasnio, samo me gledao", rekla je Selma tom prilikom, slegnuvši ramenima.

Selma je rođena u Zenici, ali danas živi u Zagrebu, sama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije