Zašto se Harry i Meghan uvijek drže za ruke, a Kate i William nikad

Radiosarajevo.ba
Zašto se Harry i Meghan uvijek drže za ruke, a Kate i William nikad
Foto: EPA / Meghan Markle
Princ Harry i Meghan Markle ne mogu sakriti svoju ljubav. Otkako su se prvi put zajedno pojavili u javnosti u septembru, par se u javnosti uvijek drži za ruke, što se gotovo nikad nije moglo vidjeti u slučaju princa Williama i Kate Middleton.

Bliskost Harryja i Meghan bila je očigledna i za vrijeme njenog prvog službenog pojavljivanja za zaručnikom u petak u Nottinghamu u blizini Londona. Hodali su po centru grada držeći se za ruke i pozdravljajući razdraganu gomilu.

"To što se princ Harry i Meghan drže za ruke nije tipično kad su u pitanju kraljevske zaruke, ali je svakako dobrodošla gesta, koja pokazuje njihovo jedinstvo i radost u ovom periodu", rekla je stručnjakinja za bonton Myka Meier za People.

"Zapravo nema protokola koji bi im branio da za vrijeme službenih zaruka razmjenjuju nježnosti, a ova ih gesta čini simpatičnijma i pristupačnijima široj javnosti", dodala je.

Za razliku od njih dvoje, William i Kate službeniji su na protokolarnim zajedničkim pojavljivanjima. Rijetko kad pokazuju bilo kakve nježnosti.

"To jednostavno ovisi o preferencijama parova, ali i o prirodi događaja na kojima se pojavljuju. Ozbiljniji događaj tražio bi i ozbiljniju razinu profesionalizma, što bi svaki član i članica kraljevske porodice sigurno poštovao", rekla je Meier.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije