Ivana Knoll bivša je misica porijeklom iz Čapljine

Radiosarajevo.ba
Ivana Knoll bivša je misica porijeklom iz Čapljine
Foto: Twitter / Ivana Knoll
Tribine nogometnog stadiona u ruskom Kalinjingradu gdje se u subotu održala utakmica Hrvatske i Nigerije, bile su preplavljene crvenim i bijelim kockicama.

Svoj doprinos bodrenju hrvatske nogometne reprezentacije dale su i pripadnice ljepšeg spola, a jedna je posebno privukla pažnju medija u regiji.

Ispostavilo se da je riječ o Ivani Knöll (26), koja je inače rođena u Frankfurtu, a porijeklom je iz Bosne i Hercegovine Hercegovine, tačnije iz Čapljine. Od svoje osamnaeste godine živi u Zagrebu.

Hrvatica o kojoj priča svijet: Njena pojava na Mundijalu izazvala pometnju

Za Fenix-magazin je prokomentirala iznenadni interes vodećih srbijanskih, ali i hrvatskih medija, koji su odmah nakon utakmice i pobjede Vatrenih u Kalinjingradu krenuli u potragu za njom, odnosno njenim imenom i prezimenom.

 

A post shared by Ivana Knöll (@knolldoll) on

 

"Ovo sam najmanje očekivala. Doista sam došla s namjerom da navijam i podržim našu reprezentaciju. Vidjela sam da su me fotografi nekoliko puta fotografirali, no pomislila sam 'ajd možda negdje i uspijem pronaći te fotke da imam za uspomenu'. Potom su krenule stizati poruke prijatelja, poznanika, nepoznatih ljudi kako sam osvanula na portalima. Zaista sam bila u šoku i još sam", kaže Ivana koja Vatrenima prognozira sigurnu pobjedu.

 

A post shared by Ivana Knöll (@knolldoll) on

 

Inače, Knöll se 2016. takmičila i na izboru za Miss Hrvatske kao predstavnica hrvatske dijaspore.

 

A post shared by Ivana Knöll (@knolldoll) on

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije