Kritika / Voditelj se narugao fotki Ivanke Trump: Koristila je "nepotizam filter"

15. 02. 2017. u 21:55:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Dio američke javnosti zgražava se nad fotografijom koju je na svojim društvenim mrežama objavila omiljena kćerka Donalda Trumpa.

Iskoristivši posjetu kanadskog premijera Justina Trudeaua, Ivanka je poželjela da se uslika s njim i svojim ocem, predsjednikom Amerike.  Odabrala je i lokaciju zajedničke fotografije - ni manje ni više nego radno mjesto njegnog oca - ovalni ured.

Na fotografiji Ivanka sjedi u predsjedničkoj fotelji, a oko nje stoje dvojica državnika - Donald Trump i Justin Trudeau. Njen komentar ispod fotografije: 

"Odlična diskusija s dvojicom svjetskih lidera o tome koliko je važno da žena dobije mjesto za stolom"

Voditelj Trevor Noa u TV emisiji The Daily Show, domaćin, izrugao se Ivankinoj fotografiji na društvenim mrežama, kao i njenoj fascinaciji mladim kanadskim premijerom za kojeg je rekao kako je: 

"Fotografija bi trebala pokazati koliko je važno da žene imaju mjesto za stolom? Ali tebe je tvoj tata pustio da sjedneš za njegov stol. Tu se ne radi o ženama koje imaju moć, već o tome da je tata poveo svoju kćer na posao.  Nemojte me krivo shvatiti, to je lijepa Instagram fotka. Mislim da je vjerovatno koristila nepotizam  filter", rekao je voditelj i poentirao:

"A ono što je stvarno neugodno u svemu tome je da je 3 miliona više Amerikanaca željelo da jedna žena stvarno sjedi za tim stolom i to puno radno vrijeme, a ne samo da bi se slikala", prenosi The Daily Beast.

Naravno, Trevor Noa je aludirao na hillary Clinton za koju je ukupno glasalo 3 miliona više američkih glasača nego za Trumpa. 

 

NEMA KOMENTARA