Užas / Voditelj FOX televizije: Priznajem, nisam oprao ruke već 10 godina

12. 02. 2019. u 10:56:00 Radiosarajevo.ba

Shares:2

Voditelj vijesti na FOX televiziji Pete Hegseth priznao je, uživo u programu, da nije oprao ruke već deset godina jer "klice, mikrobi i bakterije nisu istinita stvar".

Hegseth je kazao da mikroorganizmi koji prenose infekcije ne postoje jer se ne mogu vidjeti golim okom. Inače, diplomirao je na Harvardu i Princetonu.

Kazao je kako je priznao da ne pere ruke jer mu je jedna od novogodišnjih odluka bila i da u TV programu govori stvari u koje vjeruje u svakodnevnom životu. 

A, nakon što je internet skoro pa "eksplodirao" od reakcija i gadljivih gifova, Hegseth je rekao kako se samo šalio...i to na račun onih koji svoje ruke dezinficiraju "svako malo, kao da će im to spasiti život".

"Brinem se o sebi, ali ne pretjerujem", dodao je Hegseth.

Zdravstvene agencije diljem svijeta navode kako je najbolji način uklanjanja klica i bakterija, te da se izbjegne širenje raznih zaraza vrlo jednostavan - perite ruke!

Npr, objašnjavaju naučnici u studiji, jedan gram ljudskog izmeta - težine spajalice - u sebi može sadržavati TRILION bakterija, a bakterije koje se prenose prljavim rukama uključuju salmonelu i E coli.

NEMA KOMENTARA