Vjenčanje Meghan Markle i princa Harryja donosi zaradu od 500 miliona funti

Radiosarajevo.ba
Vjenčanje Meghan Markle i princa Harryja donosi zaradu od 500 miliona funti
Kraljevsko vjenčanje Meghan Markle i princa Harryja sve je bliže, a samim time otkrivaju se i novi detalji vezani uz ovaj poseban dan.

Svjetski mediji pišu kako bi ovaj dan Velikoj Britaniji mogao donijeti zaradu od otprilike 500 miliona funti, a ovaj podatak ustvari je procjena ekonomskih stručnjaka za Reuters.

Iz kompanije Brand Finance tvrde kako će oko 200 miliona funti od gore navedenog iznosa doći od “turista, putovanja i hotela”, kako je to objasnio njihov izvršni direktor David Heigh. 

Oko 150 miliona funti će biti zarada od same proslave i organiziranih zabava toga dana, a 50 miliona funti bi trebalo doći od prodaje raznih sitnica, odjeće i ostalih suvenira.

Također, tu je i zarada od oglašavanja širom svijeta, a ona bi trebala iznositi oko 100 miliona funti.

“Biti će to ogroman poticaj za našu ekonomiju i biti će odlično vidjeti toliko mnogo ljudi na jednom mjestu, koji su se okupili samo zbog vjenčanja, kao i organizirati samo vjenčanje”, ispričao je Andrew Lee, menadžer Harte and Garter hotela koji se nalazi nasuprot dvorca Windsor.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije