Uspješna manekenka samo se srušila usred snimanja: Srce joj je stalo dvaput

Radiosarajevo.ba
Uspješna manekenka samo se srušila usred snimanja: Srce joj je stalo dvaput
Foto: Facebook / Ilustracija

Svi smo mi jednom u životu tvrdili da nam je neko slomio srce misleći to čisto figurativno. Helen Ross, bivša manekenka i majka dvoje djece, može se, nažalost, pohvaliti time da je njoj neko doslovno slomio srce zbog čega je skoro umrla.

Helen se prije nekoliko godina taman bila preselila u kuću koju je kupila sa svojim dugogodišnjim partnerom, karijera modela joj je cvjetala, a onda šok. Njezin ju je partner ostavio nakon sedam godina, bez ikakve najave ili objašnjenja. Bila je neutješna, ali profesionalka kakva je, nije dopustila da se to odrazi na njezin posao, piše 100posto.

Nekoliko dana nakon prekida otišla je tako na snimanje. U jednom se trenutku osjećala sjajno, barem fizički, a u drugom je već ležala u nesvijesti na podu. Ekipa sa seta pozvala je hitnu, a ona je završila u bolnici. Doktorima nije bilo jasno kako se to dogodilo zdravoj ženi pa su je ostavili na promatranju i time joj spasili život.

Naime, nakon što se iduće jutro probudila medicinska sestra pitala ju je kako je spavala. Odgovorila je da je spavala poput bebe. Sestra je ostala u čudu zato jer je Helen preko noći drugi put u 24 sata stalo srce.

Kad su jednom doktori saznali za njen nedavni prekid, povezali su priču. Dijagnosticirali su joj sindrom slomljenog srca i ugradili joj pacemaker kako bi bili sigurni da se njezini problemi sa srcem neće ponoviti. Hirurzi su joj pacemaker u međuvremenu odstranili, a ona je izgradila uspješan život nakon sloma.

Danas kaže kako nikad nije vjerovala da se od slomljenog srca može umrijeti, ali da nakon toga više nikad nijednom muškarcu nije dopustila da joj se toliko zavuče pod kožu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije