Slavna 'planinarka u bikiniju' pronađena mrtva

Radiosarajevo.ba
Slavna 'planinarka u bikiniju' pronađena mrtva
Foto: Facebook / Gigi Wu

Planinarka koja je stekla slavu zbog penjanja planinskih vrhova na kojima bi se slikala u bikiniju preminula je, nakon pada na planini u Taiwanu, usljed smrzavanja.

Gigi Wu (36), ili kako su je zvali 'planinarka u bikiniju, ispenjala je sve najveće vrhove u Taivanu i stekla je armiju fanova zbog fotografija.

Prošle je godine provela 130 dana planinareći, no sve to iskustvo, nažalost, nije joj pomoglo kada je pala na planini u Nacionalnom parku Yushan prošle sedmice.

Wu je 11. januara otišla sama u pohod na planinu, no, nakon osam dana planinarenja, kontaktirala je prijatelja, kazavši da je pala niz strminu i da je povrijeđena, te se ne može kretati.

Wu je aktivirala i svoj lokator (nalazila se na visini od 1.700 metara nadmorske visine), te su spasitelji krenuli u akciju da joj pomognu.

Nažalost, loše vrijeme je potpuno omelo spasilačke napore.

Čak tri puta je spasilački helikopter morao prekinuti misiju spašavanja, javljaju Taiwan News. Kada je sve ovo propalo, spasitelji su krenuli pješice prema njoj. 

Njeno tijelo su pronašli 28 sati kasnije. Kako su javili tamošnji mediji, preminula je usljed smrzavanja.

Brojni fanovi odali su joj počast na društvenim mrežama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije