Uma Thurman previše bijesna da bi govorila o skandalu sa Weinsteinom

Radiosarajevo.ba
Uma Thurman previše bijesna da bi govorila o skandalu sa Weinsteinom
Hollywood trese jedan od najvećih seks skandala u povijesti. U središtu pozornosti je poznati filmski producent Harvey Weinstein kojega su brojne glumice, scenaristice te sadašnje i bivše zaposlenice optužile za seksualno zlostavljanje.

To je potaknulo i mnoge druge žene i muškarce da napokon progovore o sličnim, mučnim iskustvima i javno prozovu zlostavljače poput Kevina Spaceya, Jamesa Tobacka... 

Obzirom da se glumica Uma Thurman proslavila u nekoliko filmova (Pulp Fiction, Kill Bill) koje je producirao upravo Miramax, Weinsteinova kompanija, mnogi su se pitali zašto nije komentirala optužbe protiv producenta.

Nakon predstave The Parisian Women koju je glumica promovirala u oktobru, za Access Hollywood, kratko je pojasnila zašto nije još ništa rekla o skandalu. 

"Mislim da je to za osudu. Nemam prigodan ton za vas, jer sam naučila da nisam dijete i da kada govorim u ljutnji, obično osjetim žaljenje zbog načina na koji sam se izrazila. Čekam da splasne moja ljutnja, i kada budem spremna, reći ću šta moram reći", kazala je Thurman, pokušavajući ostati mirna, staložena i razumna, dok su joj usne podrhtavale.

Iako je prošlo nekoliko sedmica od snimka, on je tek proteklih dana postao viralan i izazvao burne komentare na društvenim mrežama kojima se mnogi pitaju šta to ona ima za otkriti. Nekolicina slavnih osoba je komentirala na Twitteru i poslala poruke podrške i ljubavi glumici, sluteći da je i ona imala slično iskustvo sa optuženikom, obzirom na ljutnju i bijes koje je pokušala potisnuti tokom razgovora.

Podsjećamo, policijske istrage u više zemalja su pokrenute u vrijeme dok sve više žena javno optužuje Weinsteina za neprimjereno ponašanje, seksualno uznemiravanje ili zlostavljanje.

Britanska glumica Kate Beckinsale jedna je od posljednjih koje su iznijele takve navode, rekavši da ju je Weinstein pokušao da napastvuje u vrijeme kada je imala 17 godina u hotelu Savoy u Londonu, prenosi BBC.

Uz Angelinu Jolie i Gwyneth Paltrow, o seksualnom napastovanju koje su doživjele također su progovorile glumice Rosanna Arquette, Judith Godrèche, Katherine Kendall, Dawn Dunning, Asia Argento i Tomi-Ann Roberts.

Italijanska manekenka Ambra Battilana sastala se 2015. godine s Weinsteinom, pokušavajući pokrenuti svoju filmsku karijeru. On je za nju imao samo dva pitanja: jesu li njene grudi prave i što ima ispod suknje. Nakon što ju je počeo dirati, pozvala je policiju.

Još nekoliko je njegovih žrtava izašlo u javnost s pričom o seksualnom zlostavljanju, a jedna od njih je i poznata glumica Ashley Judd, koju je Weinstein prije 20 godina pozvao na poslovni sastanak da bi je dočekao u kućnom ogrtaču. Pitao ju je je li voljna izmasirati ga, a onda joj ponudio i da ga gleda dok se tušira.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije