Beč / Udovica Šabana Šaulića skrhana nakon što je saznala nove detalje nesreće

17. 04. 2019. u 08:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares:61

Gordana Šaulić, udovica kralja narodne muzike Šabana Šaulića, otputovala je u Beč, gdje je posjetila kuma Slobodana Bobija Stojadinovića.

On se u jednoj tamošnjoj bolnici oporavlja od posljedica saobraćajne nesreće u kojoj su 17. februara poginuli pjevač i njegov klavijaturista Mirsad Kerić.

Prvi susret Goce i Bobija poslije kobnog udesa za oboje je bio stresan. Šabanova udovica nije mogla da se smiri kad je vidjela kuma u bolničkoj postelji. Goca je plakala kao da je ponovo proživljavala tragičan događaj u kojem je ostala bez supruga, ispričao je za Kurir Stojadinović.

Kako kaže, znajući da je Goca jedva preživjela Šaulićevu smrt, bio je svjestan da će joj teško pasti i susret s njim. On je inače s kumom bio veoma blizak, pratio ga je na svim nastupima, ali nije imao snage da se javi Goci jer je znao da se ne miri s tim da njenog muža više nema.

"Nismo se čuli skoro dva meseca, javljao sam se samo Saneli. Ona je muški podnosila naše razgovore zbog mene, iako sam osećao da bi urlikala od bola. Zato s Gocom nisam smeo da se čujem. Ona me je, naravno, svaki dan zvala, ali sam se ja plašio da joj se javim. Nisam joj ni pisao. Razmišljao sam i o našem susretu, bio sam u neizvesnosti kako ćemo se ponašati. Međutim, ona je u subotu došla u Beč", ispričao je Slobodan prepustivši se suzama.

Goca ga je po dolasku u Austriju tri puta pozvala i molila ga da se vide bar na pet minuta.

"I nisam mogao da joj odgovorim. Međutim, naš zajednički prijatelj Zoki, koji je uvek za Šauliće i mnoge druge kolege bio tu, pozvao me je i pitao da se vidimo na minut jer je u prolazu. Stvorio se brzinski. Mislio sam da će s još jednim kolegom doći, kad ono ulazi moja Goca i plače na sav glas", otkriva Bobi, kome je srce htjelo da pukne od tuge i bola jer iako je prikovan za krevet, htio je da iskoči iz njega kad je nju ugledao.

"Majko sveta, ne mogu da opišem taj tužni trenutak koji kao da je trajao pet sati, a ne pet minuta", s tugom priča Šabanov kum.

Zbog velikog stresa koji je doživjela kada je videla Bobija, koji je u nesreći zadobio teške povrede pršljenova, karlične kosti i zuba, Goca nije mogla da kontroliše emocije, pa su reagovali ljekari i Šaulićeva je morala da napusti bolnicu.

"Doktori su ih bukvalno oterali. Goca je bila van sebe. Urlikala je. Otišla je, a meni je bilo još teže. Rekla mi je: 'Toliko mi je teško, ali i drago, jer kao da sam mog Šabana videla'", kaže Stojadinović.

Gordani su se vratili svi posljednji trenuci koje je provela s mužem, dodaje on, a saznala je i neke nove detalje kako se sve odvijalo kobnog dana kada je u Njemačkoj poginuo veliki pjevač.

NEMA KOMENTARA