U trenutku smrti legendarni glumac bio okružen svojim najbližima

Radiosarajevo.ba
U trenutku smrti legendarni glumac bio okružen svojim najbližima
Foto: EPA-EFE / Luke Perry

Glumac Luke Perry preminuo je u ponedjeljak ujutro nakon teškog moždanog udara. U trenutku smrti bio je okružen svojim najbližima, piše Mirror. S njim je u bolnici bila cijela njegova porodica.

Luke je pet dana ranije pretrpio teški moždani udar u svom domu, nakon čega je otpremljen u jednu kalifornijsku bolnicu. Prema navodima medicinskog osoblja, prenosi Mirror, glumac je bio pri svijesti kad je hitna došla po njega, no njegovo se stanje brzo pogoršalo.

Iako su neki mediji prenijeli da su ga ljekari stavili u induciranu komu, njegovi predstavnici za medije to poriču te tvrde da je samo dobio sedative kako bi imao što bolju šansu za oporavak i kako bi se minimalizirale trajne posljedice na mozak.

Nažalost, Lukeovo stanje se tokom narednih nekoliko dana pogoršalo te je preminuo u ponedjeljak ujutro. U službenoj izjavi njegovi su predstavnici potvrdili da je preminuo, te naveli da je s njim bila cijela njegova porodica uključujući njegovu djecu Jacka i Sophie, zaručnicu Wendy Madison Bauer, bivšu suprugu, njegovu majku, očuha te brata i sestru.

"Porodica zahvaljuje na podršci i molitvama koje su dobili od fanova širom svijeta te mole za privatnost u vrijeme ove velike tuge. Za sad nećemo objavljivati daljnje detalje o njegovoj smrti", također su izjavili, prenosi Index.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije