U bizarnoj saobraćajnoj nesreći poginula bivša Miss Francuske

Radiosarajevo.ba
U bizarnoj saobraćajnoj nesreći poginula bivša Miss Francuske
Foto: Instagram / Meghane Rollande

Francuska misica i dobrovoljna vatrogaskinja poginula je nakon što ju je prošle sedmice pregazio traktor s prikolicom dok je vozila bicikl.

Morgane Rolland prošle je sedmice vozila bicikl s prijateljem na maloj seoskoj cesti u Loaru kad je skrenula da bi izbjegla automobil i zabila se ravno u traktor, prenosi "Le Figaro".

Bicikl mlade kraljice ljepote zaglavio se između traktora i prikolice pune drva i ona je završila ispod vozila, navodi se u izvještaju. 

Helikopterom je odmah prevezena u bolnicu, no proglašena je mrtvom odmah po dolasku.

U emotivnoj objavi Sylvie Tellier, direktorica organizacije "Miss France", odala je počast Roland te izrazila saučešće njenim roditeljima i zaručniku.

„Kada sudbina ukrade život mladoj ženi od 22 godine, možemo biti uzdrmani tragedijom. Sretno putovanje do zemlje anđela, lijepa Morgan“, napisala je Telier na Instagramu.

Osim što je učestvovala u izborima ljepote, Roland je bila dobrovoljna vatrogaskinja u svom gradu.

Bila je drugoplasirana na takmičenju za Miss Loire 2017. i učestvovala je na takmičenju za 2018. Da je pobijedila, takmičila bi se za Miss Francuske.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije