Tvrdnje ljekara: Michaela Jacksona je kastrirao otac?!

Radiosarajevo.ba
Tvrdnje ljekara: Michaela Jacksona je kastrirao otac?!
Foto: Arhiv / Michael Jackson

Ljekar Michaela Jacksona, preminulog kralja popa, kazao je da je muzičku legendu otac hemijski kastrirao kako bi ga spriječio da se razvije i da zadrži svoj glas u kojem dominiraju visoki tonovi.

Conrad Murray, privatni liječnik Jacksona, proveo je dvije godine u zatvoru nakon što je osuđen za ubistvo iz nehata - odgovoran je za smrt legendarnog pjevača.

Potom je objavio video u kojem je iznio šokantne tvrdnje na račun Joea Jacksona, koji je umro prošlog mjeseca.

"Činjenica da je Michael hemijski kastriran kako bi zadržao svoj posebni glas je skandalozna", izjavio je Murray.

On je ustvrdio da je otac muzičke ikone Michaelu davao hormonske injekcije kada je ovaj napunio 12 godina, a sve kako bi spriječio da mu se promijeni glas.

Podsjetimo, Michael Jackson je preminuo 2009. zbog uzimanja prevelike količine propofola i sedativa. Slavu je stekao kao dječak, u grupi The Jackson 5, koju je vodio njihov otac.

Murray je dalje naveo kako mu je Michael priznao kako je godinama patio, te da se ono što mu je otac radio ne može opisati riječima. On je rekao kako je Joe Jackson bio najgori otac u historiji: "Nadam se da je sada u paklu."

Slične tvrdnje je, u knjizi objavljenoj 2011, iznio francuski hirurg dr. Alain Branchereau. On je napisao kako je Michael kastriran lijekom Cyproterone, a ovaj ljekar je dokazao da uzimanje ovog lijeka sprječava rast kose i razvijanje glasnica. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije