Trener Margot Robbie otkrio metodu za postizanje besprijekorne figure

Radiosarajevo.ba
Trener Margot Robbie otkrio metodu za postizanje besprijekorne figure
Foto: Profimedia / Margot Robbi
U razgovoru za magazin Insider, lični trener australske ljepotice Margot Robbie odlučio je otkriti kako njegova slavna klijentica održava besprijekornu figuru, a metoda kojom se služi polako i sigurno osvaja Hollywood.

Trener David Higgins, čija je slavna klijentica 28- godišnja glumica Margot Robbie, tvrdi da je doručak precijenjen te vjeruje kako tajna u gubitku kilograma leži u povremenom postu.

"Ponekad uistinu ne morate doručkovati. Uvriježeno je mišljenje kako je doručak najbitniji obrok u danu, no zapravo je riječ o marketinškoj kampanji iz 40-ih koja je stvorena kako bi se prodala jaja. Svi smo odgajani s ovim mišljenjem", otkriva trener David Higgins čije slavne klijentice, osim Margot Robbie, uključuju dame poput supermodela Naomi Campbell i Claudie Schiffer.

Metodu povremenog posta Higgins posebno izdvaja, a ona se odnosi na "preskakanje" kozumiranja hrane oko 16 sati na dan.

Za mnoge ljude ova metoda predstavlja preskakanje doručka, ručak u podne i završni obrok u 20 sati.

"Nećete toliko konzumirati hranu jer nemate vremena, a povremeni post vašem tijelu pomaže u oporavku i reguliranju probave a da pritom vaš metabolizam ne trpi posljedice", ističe Higgins.

Glumica Margot Robbie prethodno je otkrila kako ima opušten pristup kada je riječ o prehrani, a veću pažnju joj posveti uoči snimanja filma i pojavljivanja na crvenom tepihu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije