Top model Jelena Noura Hadid otkrila: Za ime Gigi kriva je baka

Radiosarajevo.ba
Top model Jelena Noura Hadid otkrila: Za ime Gigi kriva je baka
Malo je ljudi iz svijeta modelinga koji se kao Gigi Hadid mogu pohvaliti činjenicom da su nosili kolekcije najprestižnijih modnih dizajnera od "Michaela Korsa" do "Chanela".

Gigi Hadid je rođena 23. aprila 1995. godine u Los Angelesu, a njeno pravo ime je Jelena Noura Hadid.

"Baka je mamu zvala Gigi, pa je ona taj nadimak prenijela na mene. A s obzirom na to da je u školi postojala djevojčica istog imena, profesor je pitao moju majku imam li neki nadimak, te mu je ona rekla za Gigi. Poslije toga su me svi počeli tako zvati i ostalo je Gigi". otkrila je manekenka u jednom intervjuu proteklih godina.

Njen otac Mohamed Hadid poznat je po izgradnji luksuznih hotela i vila u nekim od najprestižnijih američkih naselja, dok joj se majka Yolanda u mladosti također bavila modelingom, a danas je poznato TV lice.

Iako su Gigi, kao i njena sestra Bella, te brat Anwar mogli da izaberu da se uključe u prestižni očev posao, njih troje su ipak izabrali majčin svijet modelinga.

U njemu se, sudeći prema popularnosti, najbolje snašla najstarija Gigi, a svoje prve modne korake napravila je sa samo dvije godine za modnu kuću "Guess".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije