Tijelo titana: Ko je Milan Rus, Okovani Prometej iz Beograda

Radiosarajevo.ba
Tijelo titana: Ko je Milan Rus, Okovani Prometej iz Beograda
Foto: Instagram / Milan Rus
Beogradski baletan Milan Rus je izuzetan plesač koji je u subotu osvojio pozornicu Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Solista Rus, kojem je ovo već druga glavna rola na sarajevskoj sceni, pravi je izbor za ulogu titana Prometeja. 

Njegova snažna tjelesna konstitucija, diferencirani mišići i autoritativan stav podsjećaju na starogrčke kipove, ali zahvaljujući glumačkom daru uspio je zadržati čovječnost i prikazati čitav spektar emotivnih stanja.  

Recenzija / Okovani Prometej: Sjajni Milan Rus osvojio pozornicu u glavnoj ulozi 

Prvu reprizu baleta Okovani Prometej možete pogledati večeras u 19.30 sati.

Ovaj sjajni umjetnik s tijelom titana svoje fotografije rado dijeli na svom Instagram profilu, a mi smo izdvojili neke od najatraktivnijih. 

Uživajte.

 

 

Milan Rus je rođen 8. jula 1977. godine u Novom Sadu.

Još kao mlad ispoljava talenat ka muzici i plesu, tako da 1995. godine upisuje Srednju baletsku školu u Novom Sadu na odsjeku klasičan balet. Ubrzo nakon toga, biva angažiran u Srpskom Narodnom pozorištu u Novom Sadu kao igrač.

Od 1998. godine postaje član baleta Srpskog Narodnog pozorišta u Novom Sadu, a od 2003. godine postaje stalni član Narodnog pozorišta u Beogradu. Nakon jedne godine biva promoviran u prvog solistu.

Učestvovao je u brojnim predstavama i u baletskim, ali i operskim, u ulogama: “Ko to tamo peva”, “Kraljica Margo”, “Don Kihot”, “Labudovo jezero”. 

Sarađivao je sa svim domaćim koreografima, ali i sa velikim brojem stranih koreografa. Nagrađivan je brojnim nagradama, a sa Narodnim pozorištem je imao nastupe širom svijeta. Trenutno živi i radi u Beogradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije