Prijedor / Tea Draganović u borbi za mis SAD-a: Ponosna sam na podneblje kojem pripadam

17. 05. 2018. u 09:11:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Titulu najljepše djevojke američke savezne države Idaho nedavno je ponijela 21-godišnja Tea Draganović, čiji su roditelji porijeklom iz mjesta Donja Ljubija kod Prijedora.

Ona je pobijedila na takmičenju za Mis Idaha 2018. i predstavljat će ovu saveznu državu na izboru za najljepšu djevojku Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Draganović je prvo dijete iz braka Edgara i Enise Draganović, koji su kao izbjeglice tokom rata u Bosni i Hercegovini stigli u SAD, a pored nje ovaj bračni par ima i mlađeg sina.

Ko je lijepa Prijedorčanka koja se bori za miss Amerike

"Presretni smo zbog uspjeha naše kćerke, nismo mogli ni zamisliti da bi se nešto takvo moglo dogoditi, a desilo se. Ponosni smo na nju, jer ona je jedno divno stvorenje, kako u odnosu prema porodici, tako i okolini", kažu sretni roditelji.

tea_draganovic_.jpg - undefined

Tea Draganović

Draganovići žive u glavnom gradu države Idaho, Boise, gdje je Tea nedavno s velikim uspjehom okončala studij medicine, te odlučila da u naredne dvije godine dodatno usavrši zanimanje kojim će se baviti. Kaže kako su je prijatelji nagovorili da se prijavi za izbor najljepše djevojke, ali da se nije nadala pobjedi.

"Vjerujte, ovom takmičenju se u Americi poklanja velika pažnja. U posljednje vrijeme neprestano me zovu novinari i fotoreporteri, gostujem u televizijskim emisijama i nekada to zna biti iscrpljujuće. Ono što predstoji je takmičenje za Misa SAD-a i trenutno su u toku dvosedmične pripreme na kojima se družim s drugim djevojkama koje su izabrane za najljepše u svojim državama. Pripreme su veoma naporne jer se mnogo putuje i ispunjene su brojnim sadržajima i obavezama", kaže Draganović.

tea_draganovic4_.jpg - undefined

Tea Draganović

Njen hobi i velika ljubav je folklor, kojim se bavi još od pete godine, i trenutno je trener folklorne sekcije koja okuplja ljude s prostora Bosne i Hercegovine koji žive i rade u gradu Boise.

Tea kaže kako nije zaboravila svoje korijene i da s roditeljima svake druge godine dolazi u zavičaj gdje provodi po nekoliko sedmica.

"Ponosna sam na podneblje i kulturu kojoj pripadam, a ono što posebno volim i cijenim je upoznavanje tradicije i običaja drugih naroda", kaže Draganović.

 Za Teu možete glasati na ovom linku.

NEMA KOMENTARA