Tarik Filipović potvrdio da navija za Čelik, poslao i poruku igračima Dinama

Radiosarajevo.ba
Tarik Filipović potvrdio da navija za Čelik, poslao i poruku igračima Dinama
Foto: Igor Soban/Pixsell / Tarik Filipović: Navijača za Čelik i Dinamo, voli nogomet

Dinamo večeras od 21 sat igra jednu od najvećih utakmica u historiji kluba. U Lisabonu protiv Benfice brani 1:0 s Maksimira za plasman u četvrtfinale Europa lige.

Dinamo gost u Lisabonu: Hajrović i Gojak večeras ne mogu biti gubitnici

Euforija je zahvatila Hrvatsku, interesovanje za utakmicu je veliko, a mediji u našem susjedstvu prate sve zanimljive detalje.

Tako su novinari 24 sata razgovarali s našim Zeničaninom poznatim voditeljem na HRT-u Tarikom Filipovićem. Poznato je da je Filipović vjeran našem Čeliku iz Zenice, a novinari 24 sata tvrde da je Tarik za Dinamo počeo navijati kada je došao u Zagreb i da sada prati svaki njegov korak.

Filipović (47) je kazao da je spriječen zbog obaveza otputovati u Lisabon, ali već je pripremio “bazu” za spektakl.

"Obično s dečkima gledam utakmicu, a sad ću s mlađim sinom jer je svaku odgledao", tvrdi Filipović.

Kako je pojasnio, nikad nije vjerovao u uspjeh više nego sad.

"Svi su kao jedno. Možda je to onaj provjereni recept koji je imao i Dalić. U svakom slučaju, Bjelica je odličan trener koji zna što radi i želim nam puno uspjeha", kazao je Filipović.

Dodao je da navija i za Čelik.

"Navijam za moj Čelik, ali i Dinamo mi je baš prirastao srcu te sad žustro navijam za ‘modre’, rekao je Filipović, koji je sa sinom čest gost maksimirskog stadiona. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije