Tarantino o Weinsteinu: Sve sam znao, žao mi je što nisam nešto učinio

Radiosarajevo.ba
Tarantino o Weinsteinu: Sve sam znao, žao mi je što nisam nešto učinio
Režiser i scenarist Quentin Tarantino rekao je kako je bio svjestan svih seksualnih napastovanja producenta Harveya Weinsteina koji je u jednom trenutku napao i Tarantinovu djevojku.

"Od samih početaka naših karijera mnogo sam toga znao. I to ne samo po tračevima već i iz prve ruke. Sada mi je beskrajno žao što nisam učinio sve što sam mogao da to zaustavim, pa makar me koštalo kojeg filma", rekao je Quentin Tarantino (54).

"Rekla mi je da je Harvey napastovao, ja nisam mogao vjerovati. Pitao sam ju 'zar stvarno?'. Mislio sam još tada da je ona možda izolirani slučaj u smislu da je Harvey u Miru baš zaljubljen", rekao je Tarantino i ispričao kako je jednom moćnog producenta suočio s optužbama jedne mlade glumice, koju nije htio imenovati.

"Ona je dobila slabašno izvinjenje, ali joj je zato karijera propala. Pozivam svoje kolege koji su nešto znali, a svi su sve znali, garantiram, da progovorimo i zaštitimo svoje sestre", rekao je Tarantino.

Više od trideset žena u proteklih mjesec dana optužilo je Harveya Weinsteina (65) za seksualno zlostavljanje, silovanje ili seksualnu ucjenu. Među njima su Asia Argento, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Heather Graham, Ashley Judd, ali i Mira Sorvino, glumica koja je bila Tarantinova djevojka od 1996. do 1998. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije