Tajkun izvukao iz zatvora 16-godišnju ljepoticu pa je potom oženio

Radiosarajevo.ba
Tajkun izvukao iz zatvora 16-godišnju ljepoticu pa je potom oženio
Foto: Instagram / Elena Perminova sa Lebedovim

Bivša ruska manekenka Elena Perminova danas živi život iz sna.  Uživa u luksuzu, nosi isključivo dizajnersku odjeću i putuje svijetom. Za to sve je doduše zaslužan isključivo njen suprug, ruski oligarh Aleksander Lebedov, jer je Lena odrastala u najtežem siromaštvu.

Danas 32-godišnja influencerica sa skoro dva miliona pratitelja odrasla je u siromašnoj obitelji u Novosibirsku, a njena obitelj bila je toliko siromašna da su im slatkiši bili luksuz.

Sa 16 godina Lena je napustila obiteljski dom, a uz tadašnjeg dečka počela je dilati drogu. Ubrzo ju je policija uhapsila, a osuđena je na šest godina zatvora. Usto, cinkala je glavnog dilera, zbog čega su joj prijetili smrću.

Njeni očajni roditelji tad su se za pomoć obratili Lebedevu, koji je radio na donošenju zakona o programu zaštite svjedoka i molio ga za pomoć.

Bivši KGB-ovac i milijarder odlučio je pomoći Leni, a njegov utjecaj izvukao ju je iz zatvora.

"Sarađivala je s njima, ali skoro je ubijena’, rekao je Lebedev za magazin Time 2009.

On joj je našao dobrog advokat, a kasnije je tvrdio da vezu s 27 godina mlađom djevojkom nije započeo tada, već nekoliko godina kasnije. Njegov stariji sin iz prvog braka Evgenij stariji je čak osam godina od Lene.

Nakon izlaska iz zatvora Lena se počela baviti manekenstvom te je pozirala za Playboy. Počela je nositi revije visoke mode, a ubrzo je počela njena romansa s jednim od najbogatijih Rusa.

Danas imaju troje djece, a Lena se posvetila njihovom odgoju. Hobi joj je moda te je se može vidjeti u prvom redu na svim važnijim modnim revijama u europskim prijestolnicama. Rusi su joj dali nadimak "moderna Pepeljuga".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije