Cijeli svijet uvjeren da pravi otac princa Harryja nije Charles, već ovaj čovjek

Radiosarajevo.ba
Cijeli svijet uvjeren da pravi otac princa Harryja nije Charles, već ovaj čovjek
Wikipedia / Princ Harry

Danas princ Harry puni 34 godine, a od prvog dana svog rođenja je pod budnim okom javnosti. Prinčevo odrastanje i život okružuje mnogo kontroverzi, naročito otkad je ušao u brak sa Meghan Markle. Jedna od kontroverzi je i pretpostavka javnosti da Charles uopće nije njegov otac. Umjesto njega, sumnja se na ovog čovjeka: 

Cijeli svijet plakao je nad prizorom sa sahrane princeze Diane, a detalj koga se svi i danas sjećaju je mali vijenac od bijelih ruža njenog mlađeg sina, na kojem je pisalo samo “Mamici”. Dianina smrt je ostavila dubok trag na Harryja koji do svoje 28. godine nije želio pričati na temu majčine smrti.

Ipak, Diana je bila jako vezana za mlađeg sina, pa je medijima često raznježeno pričala da je mali Harry nevaljao kao i ona sama kada je bila djevojčica. Zvala ga je "Moj mali Spenser". Međutim, javnost je stalno izražavala sumnju da princ Charles nije njegov otac. 

Umjesto njega, glavni osumnjičeni uglavnom je bio James Hewitt, instruktor jahanja princeze Diane sa kojim je ona bila u vezi pet godina.

Ključni dokaz ovakvim glasinama bila je činjenica da je Harry riđ, kao i James.

 

Princ Harry/James Hewitt - undefinedScreenshot: Princ Harry/James Hewitt

Dvor, kao i u većini slučajeva, ovakve navode nije komentarisao, ali prije izvjesnog vremena u javnosti se pojavila fotografija Harryjevog djeda, princa Philipa. 

Fotografija je nastala 1957. godine, u vrijeme kada je princ Philip otprilike bio u godinama u kojima je Harry sada, i nakon nje, glasine o tome da Harry nije pripadnik kraljevske porodice su prestale da kolaju.

Ipak, danas je Harry u novim problemima jer ga zbog raskalašnog života sa Meghan nacija nimalo ne voli. Trenutno njih dvoje pokušavaju da povrate ugled u javnosti, a vidjet će se da li će u tome i uspjeti, prenosi Blic.rs

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije