Švedska manekenka slikala se za Adidas nedepiliranih nogu

Radiosarajevo.ba
Švedska manekenka slikala se za Adidas nedepiliranih nogu

Švedski model Arvida Bystrom suočava se s valom bijesnih i prijetećih poruka koje joj stižu putem društvenih mreža nakon što je u jednoj reklami za koju ju je angažirao Adidas pozirala nedepiliranih nogu.

Dvadesetšestogodišnja Arvida se inače bavi fotografijom i digitalnom umjetnošću, a nedavno ju je Adidas angažirao za seriju video i fotoreklama Adidas Originals Superstar. U njima se pojavljuje nedepiliranih nogu, što nije uobičajeno za industriju mode i ljepote, nakon čega je dobila užasne reakcije brojnih korisnika koji su se zgražali nad time.

O svemu je progovorila i u objavi na Instagramu, u kojoj je uz fotografiju napisala da se na njoj vidi "samo jedna neusklađena osobina s njezinim bijelim tijelom - malo dlaka na nogama".

"Doslovno mi prijete silovanjem u porukama. Ne mogu ni zamisliti kako je ne posjedovati dlačice i egzistirati na ovome svijetu. Šaljem vam ljubav i pokušajte se sjetiti da nema svatko isto iskustvo kao pojedinac u životu", napisala je.

I ispod reklame objavljene na YouTubeu mogu se pronaći mnogobrojni zli komentari trolova koji govore da "ne žele takve žene ako su se u to pretvorile", ili da "može onda prestati prati zube i brisati stražnjicu nakon nužde ako je već toliko retardirana".

S druge strane su se javili i normalni ljudi koji su joj poslali poruke podrške, kao i svim ženama.

"Hvala što pokazuješ ženu kakva zaista jeste, i što sve ženstvenost može značiti",  jedan je od komentara podrške.

Arvida je i ranije pozirala nedepiliranih nogu - ona, naime, smatra da je depiliranje bezveze, ali je u fotografijama pokazivala i druge "nedostatke" koje često muče žene, poput celulita, a svojim radovima promovira zdrav pogled na žensku ljepotu.

Adidas ju je potpisao kao "umjetnicu, fotografkinju, model i cyber senzaciju, poznatu po svojim radovima koji propitkuju ženstvenost i rodne standarde koji nam nameću osobine za koje moramo misliti da su "ženstvene".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije