Supruga Michaela Schumachera dala prvi intervju nakon nesreće

Radiosarajevo.ba
Supruga Michaela Schumachera dala prvi intervju nakon nesreće
Foto: Instagram / Corinna i Michael Schumacher

Supruga nekadašnjeg prvaka Formule 1 Corinna Schumacher (50) s kćerkom Ginom Schumacher (22) dala je prvi zajednički intervju za njemački magazin Gala nakon što je Michael doživio tešku nesreću na skijanju u francuskim Alpama.

Prvi je to put da neko iz njihove porodice da uvid u intimni život. Majka i kćerka otkrile su da imaju mnogo toga zajedničkog, no najposebnija je ljubav prema konjima i konjičkom sportu.

Corinna od 2006.godine organizira međunarodne turnire u konjičkom sportu na svom CS-Ranch-u švicarskom Givrinsu. U svakom trenutku sa njima u mislima je Michael.

"Nikad ne mogu zaboraviti kome dugujem sve ovo", rekla je Corina.

Podsjećamo, prije šest godina vozač Formule1 zbog pada na skijanju doživio je teške povrede mozga, zbog kojih je danas nepokretan i na liječenju na jednom od svojih privatnih imanja. Corina je angažirala najbolje ljekare i medicinsku njegu za supruga, te ga izolirala od vanjskog svijeta, što je izazvalo i ljutnju novinara i jednog dijela javnosti. No, pojasnila je, ne želi suprugu izazivati dodatni stres, već mu obezbijediti mir u kojem će se oporavljati.

"Maštala sam da imam konja kad sam imala 30 godina, pa je Michael sa mnom odletio u Dubai da vidimo arapskog konja", prisjetila se Corina.

Pored brojnih konja odmah se zaljubila u Tysona, konja pogodnog za jahanje ali i život na zapadu. Da će njena kćerka jednog dana biti bolja s ovim plemenitim životinjama Michael je predvidio odmah nakon što je djevojčica došla u dodir s njima. Danas ona u ovom sportu osvaja medalje.

"Znala sam cijeli dan provesti s konjima i učiti sve o njima, ali opet sam imala poteškoće kako ih savladati, na to bi Michael uvijek dobacio kako sam previše fina prema njima. I Gina je dobra s konjima, sve im obezbjeđuje, ali im ipak zna reći i ne. Danas sam jako ponosna na Ginu, što vidim da radi ono što voli, i što je već sada postigla mnogo", kazala je Corina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije