Macaulay Culkin o slučaju Michaela Jacksona: Šta se dešavalo u spavaćoj sobi

Radiosarajevo.ba
Macaulay Culkin o slučaju Michaela Jacksona: Šta se dešavalo u spavaćoj sobi
PrtScr / Michael Jackson

Jedan od aktera dokumentarca Leaving Neverland James Safechuck otkrio je da je Michael Jackson u hodniku do svoje spavaće sobe imao alarmni sustav koji ga je upozoravao da se netko približava sobi dok je on u njoj bio s dječacima.

Glumac Macaulay Culkin, koji se od djetinjstva družio s Jacksonom, još je prije 14 godina na sudu rekao istu stvar.

"Postojao je taj prolaz sličan hodniku, a ako se netko približavao vratima spavaće sobe, počelo bi zvoniti, ding-dong, ding-dong. Kad bi netko dolazio, čuli biste taj alarm", rekao je Culkin tokom svog svjedočenja u Jacksonovu korist.

Nakon njegovog svjedočenja kralj popa oslobođen je optužbi za zlostavljanje djece. Safechuck tvrdi da bizarni hodnik nije bio jedini sumnjivi element na ranču Neverland već da se tamo nalazio niz soba koje su Jacksonu služile za zlostavljanje dječaka.

"Meni je to bilo normalno. Znam da je to svima neka velika stvar, ali meni je bilo normalno prijateljstvo. Lako je reći da je bilo čudno, no nije, jer je imalo smisla", rekao je Culkin lani.

Dodao je da je ljudima to prijateljstvo čudno samo zato što je Jackson bio "najpoznatija osoba na svijetu".

Kad su ga na sudu 2005. pitali je li ga Jackson ikad neprikladno dodirivao, odgovorio je: "Apsolutno ne".

"Koliko znam, nikad me nije zlostavljao. Mislim da bi shvatio da se nešto takvo događalo", rekao je.

"Ponekad bih zaspao pored videoigrica pa bi ih samo nastavio igrati kad bih se probudio. Bilo je to tako da biste pola noći bili budni, bili ste na svim tim mjestima", opisivao je.

Optužbe Gavina Arviza, koji je Jacksona tužio, nazvao je "apsolutno smiješnima". Dodao je i da njegovi roditelji nisu vidjeli nikakav problem u tome da dijeli krevet s Jacksonom, a priznao je da mu je Jackson poklonio Rolex te da su satima pričali telefonom.

Culkin je na sudu rekao da je u istom krevetu s Jacksonom spavao "bar deset puta", a ranč je prestao posjećivati kad je napunio 14 godina. I Safechuck i Wade Robson tvrde da ih je Jackson prestao zlostavljati kad su napunili 14.

Kad se Culkin vratio na ranč kao 17-godišnjak, više nije uopće spavao u Jacksonovom krevetu.

"Nakon toga bih uvijek zaspao u dijelu za goste jer mi je moja privatnost postala malo važnija", tvrdio je.

Kad su se u javnosti pojavile prve optužbe za zlostavljanje djece, Jackson je nazvao Culkina i rekao mu: "Ne brini se o tome. Sad mi samo moraš biti prijatelj."

Zvijezda filma "Sam u kući" demantirala je da ga je Jackson ikad zlostavljao.

Danas 41-godišnji Safechuck tvrdi da ga je Jackson zlostavljao od njegove desete godine. Zastupnici Jacksonovog naslijeđa film Leaving Neverland nazvali su "jednostranim", piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije