Stigao u London: Johnny Depp tužio britanski tabloid zbog klevete

Radiosarajevo.ba
Stigao u London: Johnny Depp tužio britanski tabloid zbog klevete
Foto: EPA / Johnny Depp u Londonu

Johnny Depp, filmska zvijezda i još uvijek tiha patnja mnogih žena, tužio je izdavača tabloida Sun i izvršnog urednika ovog lista Dana Woottona za klevetu zbog teksta iz 2018. godine u kojem je Depp nazvan "zlostavljačem supruge".

Ovaj sudski spor će se voditi na Višem sudu u Londonu i suđenje bi trebalo trajati oko tri sedmice. Izjave bi trebali dati i Johnny Depp i njegova bivša supruga Amber Heard, koji su već stigli u Veliku Britaniju.

Kako je Heard ranije izjavila, nasilje u porodici je kulminiralo sukobom u kojem joj je Depp bacio mobitel u lice i razbijao stvari po stanu. Od tog trenutka do danas u javnost su izašle brojne su uvrede i optužbe s obje strane, prenose strani mediji.

Par se rastao prije tri godine i 2017. je ukinuta mjera zabrane prilaska, a Depp je pristao isplatiti sedam miliona dolara odštete. Međutim, tu ovaj glumac i muzičar nije stao. On je protiv Heard kao odgovor podigao i kontra tužbu u kojoj od nje traži 50 miliona dolara zbog kaljanja ugleda i to nakon što je američka glumica i model u listu Washington Post objavila članak u kojem opisuje maltretiranje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije