Stallone pod istragom zbog seksualnog zlostavljanja

Radiosarajevo.ba
Stallone pod istragom zbog seksualnog zlostavljanja
Američki tužioci otvorili su istragu kako bi utvrdili da li glumac akcionih filmova, čuveni Sylvester Stallone treba da bude krivično gonjen zbog seksualnog zlostavljanja prijavljenog prošle godine.

"Slučaj je predat policiji Sante Monice, općine pored Los Angelesa", navele su lokalne vlasti i dodale da je slučaj povezan sa Staloneom.

Tužilaštvo Los Angelesa navelo je da jedna žena u novembru prošle godine optužila Stallonea, glumca najpoznatijeg po ulogama u filmovima Rocky i Rambo, da ju je seksualno zlostavljao devedesetih godina.

Ta optužba dolazi u trenutku sve prisutnijeg pokreta MeToo pokrenutog posle izbijanja seksualnog skandala u holivudskoj filmskoj industriji.

Glumčev advokat je u decembru rekao da Stallone poriče optužbu ali je priznao da je imao vezu s tom ženom 1987. godine tokom snimanja jednog filma u Izraelu.

Advokat je dodao da Stallone koji u julu puni 72 godine, planira tužbu protiv te žene čije ime nije saopćeno, zbog davanja lažne izjave o njihovoj vezi, prenosi CdM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije